Bedrägerier med kreditkortstransaktioner

Kreditkortsbedrägerier kan förekomma på många olika sätt. Kreditkortsbedrägerier kan begås utan att använda det faktiska kreditkortet. I själva verket kan vissa typer av bedrägerier ske även om konsumenten inte bär kontanter. En av dessa typer av bedrägerier kallas ”virtual” bedrägeri och kan göras via e-post. Virtuella bedrägerier är ofta förknippas med internet rovdjur som funderar på att få personlig information.

Kreditkortsbedrägerier är en bred term för bedrägerier som har ägt rum med ett visst kort som ett betalkort eller kreditkort. Det primära målet med denna typ av bedrägeri kan vara att stjäla produkter eller tjänster, att förvärva varor eller tjänster från ett bankkonto som finns i en annan persons namn, eller helt enkelt att göra obehörig betalning till en tredje part som kontrolleras av en skrupelfri brottsling. Alla dessa saker kan hända om konsumenterna inte uppmärksamma de saker som de skriver eller anger på kreditkort själva. Följande är exempel på vanliga typer av bedrägerier och hur du kan förhindra att de händer dig.

Kopierar kreditkortet

Ett kreditkort som är stulet kan orsaka allvarliga ekonomiska skador på offret och hans / hennes finansiella institutioner. Till exempel, om en kortinnehavare sveper sitt kort för att köpa mat på en restaurang då tjuven kan använda kortet för att köpa ett hem, bil eller ens på semester. Medan en tjuv vanligtvis inte försöker få identiteten på en kortanvändare med denna typ av metod, de har möjlighet att göra det om de vill. Om kortet tas ut för en resa, kan det användas för varje resa användaren planerar att ta i framtiden.

Identitetsstöld med hjälpa av kreditkort som ofta begås av brottslingar är genom ett kreditkort som används för att köpa varor online. Medan en tjuv faktiskt kunde få tillgång till identiteten på kortinnehavaren, skulle de inte kunna komma åt bankkonton kortinnehavaren och kommer inte att kunna använda den för att betala för sina inköp. Det enda som en tjuv kommer att kunna göra med identiteten på en kortinnehavare är att få personens namn och adress.

Bedrägliga avgifter är en av de vanligaste typerna av bedrägerier som inträffar. Denna typ av bedrägeri kommer att tillåta någon att debitera sitt eget kreditkort till en person som inte har den krediten. Dessa individer kommer då att använda det kontot för att göra obehöriga avgifter som kommer att resultera i ytterligare skulder, skada personens kredit värdering, och eventuellt landa dem i fängelse.

Om du är orolig för kreditkortsbedrägerier bör du omedelbart rapportera misstänkt aktivitet till din bank. Banken kommer då att undersöka situationen och kontakta dig för att informera dig om deras resultat. Detta hjälper dig att veta vad du ska leta efter för att skydda dig mot bedrägliga aktiviteter.