Reklamera en produkt

När du har ett klagomål på en produkt, det första som du vill göra är att ta reda på exakt hur du kan reklamera den hos företaget. Du kan enkelt göra detta genom att ta reda på om den produkt som du köpte någonsin har funnits på marknaden innan. Om inte, kommer du vill försöka få en återbetalning eller åtminstone ett utbyte. Många företag kommer inte att erbjuda denna typ av tjänst, men det är möjligt att få det ändå. Det finns många företag som gärna hjälper dig om du bara frågar.

När du vet vad det är som du köpte, är nästa steg att ringa kundtjänst för den produkt som du köpte och låta dem veta vad du tycker om produkten. Detta kan göras genom att antingen skicka e-post till dem eller lämna dem ett meddelande på deras röstbrevlåda. Du kanske till och med kan ringa dem och berätta din oro.

Stämningsansökan mot företaget

När anmäler ett klagomål på en produkt, måste du bestämma om du vill lämna in en stämningsansökan mot företaget. I de flesta fall kommer du att kunna göra det med en liten fordran. Detta är helt enkelt något som du kan lämna in till din lokala domstolen. Du vill inte göra detta om du inte är 100% säker på att företaget sålde defekta produkter. I vissa fall, kanske komma du undan med ett litet påstående, särskilt om det fanns en defekt i produkten som orsakade produkten att misslyckas i första hand. Om du väljer att gå vidare med en rättegång, kommer du vill ta reda på så mycket information som möjligt om företaget innan du går till småmål domstol. Ju mer information du får, desto bättre är dina chanser att lyckas. Många företag kommer att erbjuda dig en gratis kostnadsfri konsultation som hjälper dig att avgöra om en rättegång är rätt för dig. De bör också ge dig ett nummer att ringa om de inte kan hjälpa dig att lösa ditt klagomål på en produkt personligen. Om du har några frågor, kommer du att kunna tala med en levande person under samrådet. Det finns vissa fördelar med att lämna in en stämningsansökan till småmål domstol. För det första måste företaget bevisa att det verkligen var produkten som orsakade problemet i fråga. Om de inte kan, måste de bevisa att orsaken till problemet var en defekt i produkten. För det andra måste de bevisa att felet var närvarande när produkten såldes till dig. Om orsaken till problemet var närvarande när du köpte produkten, måste de bevisa att du visste eller borde ha känt till denna defekt. Det finns nackdelar med att lämna in ett klagomål på en produkt ändå. Om du har några tvivel om ditt klagomål, bör du undersöka att lämna in en med småmål domstolen också. Du bör alltid kontrollera allt innan du vidtar några rättsliga åtgärder mot ett företag.